Home Evenimente 7 recomandări pentru fotografia de grup perfectă

7 recomandări pentru fotografia de grup perfectă

by Dinu Alexandra

Cele mai importante momente din viața oricui au loc împreună cu familia. Pentru a realiza cele mai deosebite fotografii de grup, trebuie să fii atent la câteva detalii. Nunțile, taberele, petrecerile, evenimentele sportive sunt momente ideale pentru a realiza o fotografie de grup care să îți amintească peste anii cu cine ai fost la acel eveniment. Un aparat profesionist este un prim pas în realizarea unor fotografii de grup impresionante. De exemplu, aparatele foto Nikon de la F64 pot fi o opțiune pentru orice buzunar.

Pregătiți-vă

Asigură-te că în momentul fotografierii toți cei din cadru sunt atenți la tine și nu se uită în diferite direcții. Mai mult, atenționează-i pe cei ce urmează să-i fotografiezi pentru a afișat o ipostază mai dezirabilă și să nu se trezească că vor apărea cu ochii închiși în poză.

Locația

Locul în care se realizează fotografia este extrem de important. De exemplu, în cazul unei nunții, un fundal cu un peisaj din natura va face acea poza una memorabilă. Încearcă să alegi o poziție în care grupul va fi avantajat, unde există destulă lumină pentru fotografiere și unde nu există alte lucruri care să le distragă atenția celor fotografiați. De asemena, evită să realizezi o astfel de fotografie în fața unei ferestre, deoarece blițul îți va da bătăi de cap.

Mai multe fotografii

De cele mai multe ori, realizarea mai multor fotografii poate duce la un rezultat impresionant. Încearcă să faci mai multe fotografii rapid pentru a surprinde grupul imediat după prima fotografie într-o ipostază mai relaxată. De asemena, poți încerca să tragi câteva cadre înainte ca lumea să fie pregătită, deoarece rezultatul este foarte natural și chiar comic în anumite cazuri. În plus, poți folosi distanțele focale diferite pentru a obține poze cât mai diferite.

Apropie-te de grup

Când vrei să imortalizezi un grup, trebuie să ții cont de așezarea persoanelor din grup. Cei mai înalți vor sta în spate, iar copiii și cei mai scunzi vor sta în față. Dacă fotografiezi un grup restrâns, este indicat să te apropii de oameni. Astfel, vei reuși să surprinzi anumite detalii mai puțin vizibile.

Alege momentul

De obicei, cel mai bun moment pentru o poza de grup la un anumit evenimente este imediat după ce toți invitații au sosit, deoarece toți sunt împreună și arată bine. Verifică lumină și poziționează grupul astfel încât să realizezi o fotografie de care toți vor fi mândri mai târziu.

Preia controlul

Dacă ești invitat să fotografiezi un grup, trebuie să gestionezi situația astfel toți cei prezenți să fie într-o ipostază cât mai bună. Așteaptă până când ceilalți fotografii și-au terminat treaba, dacă este cazul și, apoi, poți să te ocupi de aranjarea grupului pentru a fi fotogenic.

Folosește un trepied

Grupurile mai mari se pot dovedi a fi greu de fotografiat. Un trepied te poate ajuta în acest sens. Dacă nu dispui de unul, poți să te urci pe o zona mai înaltă pentru a realiza o fotografie reușită pentru tot grupul. Mai mult, la evenimentele de amploare, un asistent care să te ajute cu fotografiatul și filmatul se poate dovedi un ajutor de nădejde.

Astfel, dacă trebuie să fotografiezi la un eveniment anume un grup de persoane trebuie să ții cont de recomandările menționate. La finalul sedinței foto, toți cei fotografiați vor fi mulțumiți de munca ta.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like