Home Servicii Ce tipuri de podele pot avea in casa si cum ar trebui sa le izolez

Ce tipuri de podele pot avea in casa si cum ar trebui sa le izolez

by Dinu Alexandra

Exista doua modalitati de baza pentru a construi etajele unei cladiri. Acestea pot fi realizate fie din beton, fie utilizand o podea suspendata, de obicei realizata din lemn. Exista diferite avantaje si dezavantaje pentru aceste tipuri de podea, unele dintre acestea avand impact asupra eficientei energetice a cladirii si asupra modului in care trebuie sa fie realizata izolatia. Specialistii recomanda utilizarea de podele suspendate NewFitOut.

Podele suspendate NewFitOut – de ce se foloseste lemnul in amenajari

Podelele din lemn au fost concepute initial pentru a preveni umezeala. Ridicarea nivelului de podea deasupra sapei actioneaza ca o bariera pentru aparitia umezelii. Cu toate acestea, lemnul inca se mai umezeste in cazul anumitor materiale si, de aceea, cele mai bune alegeri sunt reprezentate de podele suspendate NewFitOut.

In prezent, majoritatea locuintelor sunt proiectate cu pardoseli din beton, deoarece tehnologia de protectie impotriva umezelii permite obtinerea unei podele uscate fara a fi necesar un spatiu cu aer intre podea si sapa.

Cum se izoleaza podelele suspendate?

Exista cateva modalitati de a izola o podea suspendata, dar cea mai buna si cea care permite lemnului sa respire este cu izolatia sub podea. Aceasta abordare izoleaza podeaua, dar permite circulatia aerului, impiedicand umezirea si putrezirea lemnului. De asemenea, se poate aplica izolatia si in partea de sus, folosind o metoda similara cu cea aplicata pe pardoseli din beton, dar trebuie utilizata o izolatie care permite lemnului sa respire, impreuna cu o membrana cu aceeasi caracteristica pentru ca lemnul sa nu ramana umed.

Izolarea podelelor normale

Nu este posibila asezarea izolatiei sub podeaua solida, astfel incat orice izolatie aplicata va trebui sa fie amplasata in partea superioara. Este recomandat ca izolatia sa fie amplasata in momentul in care este construit imobilul, pentru ca toate aplicatiile ulterioare implica o diferenta de nivel, ceea ce inseamna ca unele usi se vor deschide mai greu sau deloc in momentul in care ating podeaua. Izolatia standard se aplica pe partea superioara a sapei, dupa care se adauga placile de podea, mai exact parchetul sau gresia. Montarea izolatiei este ieftina, insa costurile se vor schimba daca este necesar sa fie facute ajustari la inaltimea usilor si la ramele acestora. Izolatia se adauga de obicei numai in timpul lucrarilor de renovare majora.

Izolarea etajelor intermediare

Sunt multi proprietari care se intreaba daca este necesar sa fie izolat atat etajul, cat si parterul. Raspunsul la aceasta intrebare este ca totul depinde de motivul izolarii. Daca izolatia podelelor este aplicata cu scopul de a imbunatati eficienta energetica, atunci izolatia la nivel intermediar nu va avea nicio valoare.

Deoarece atat la etaj, cat si la parter camerele sunt incalzite, nu exista transfer de caldura intre niveluri si, prin urmare, nu se realizeaza economie de energie. Exista, insa, alte motive pentru care izolatia intermediara este o idee buna. Izolatia va actiona ca o bariera sonora, ajutand la prevenirea zgomotului care poate strabate peretii. In plus, izolatia va impiedica trecerea caldurii dintr-o incapere incalzita intr-o incapere in care incalzirea este oprita, ceea ce va contribui la economisirea agentului termic.

You may also like