Home Viata sanatoasa Tratamente cu otet de mere

Tratamente cu otet de mere

by Dinu Alexandra

Otetul de mere se poate utiliza la o gama larga de probleme sau afectiuni. Este usor de folosit, este natural si la un pret rezonabil. Daca atunci cand eram copii bunicii sau parintii ne puneau otet la frunte sau talpi cand aveam febra, acum ne putem ajuta de otet si in alte cazuri. Pentru calitate si siguranta cel mai indicat este sa folosesti otet de mere nefiltrat, chiar organic, bio, daca se poate.

Otetul de mere nefiltrat este excelent pentru a scadea tensiunea arteriala, colesterolul, pentru a preveni durerile si arsurile de stomac, raceala, durerile de cap si migrenele, etc. Tot el poate ajuta la dizolvarea calculilor renali, prevenirea si reducerea inflamatiilor, a acneei, a alergiilor. De asemenea, scade si nivelul de glucoza din sange.

Otet de mere pentru durerile de cap

Cand simti ca incepe sa isi faca simtita prezenta o durere de cap incearca sa iti pui cat mai repede un pahar mare cu apa si cuburi de gheata. Iar deasupra lor pune una sau chiar doua linguri de otet de mere nefiltrat. Amesteca si apoi bea incet si lent cu ajutorul unui pai. Nu e recomandat sa bei tot paharul repede, corpul trebuie sa primeasca treptat doza de bautura.

Otet de mere pentru raceala

Daca ai racit incearca acest remediu natural. Combina un sfert de cana de otet de mere cu miere (dupa gust) si ceva piper cayenne (daca suporti). Se poate adauga si putina apa daca e necesar. Din acest amestec se ia o lingurita pe zi sau doua daca raceala este mai puternica. In special una inainte de culcare. Daca vrei sa faci si o inhalatie cu aburi poti sa pui si niste otet de mere care te va ajuta la nivelul sinusurilor si daca ai raceala localizata la nivelul pieptului. Poti pune un sfert de cana de otet sau mai putin.

Cele mai citite articole

Otet de mere, remediu anti matreata

Pentru a scapa de matreata poti sa folosesti o combinatie de otet de mere cu apa, in cantitati egale. Dupa ce ai spalat parul cu sampon si l-ai clatit torni aceasta solutie pe par si o lasi asa. Nu mai clatesti dupa aceea cu apa pana la urmatoarea spalare. Sau poti sa pui cateva linguri de otet cu niste zeama de lamaie intr-un vas si sa aplici pe scalpul proaspat spalat. Lasi sa actioneze macar 10 minute si apoi clatesti cu apa.

Otet de mere pentru bataturi si varice

Pentru bataturi pregateste un vas pentru picioare. Pune apa calda in el, dar nu fierbinte si apoi amesteca o jumatate de cana de otet de mere. Lasa picioarele la inmuiat 20-30 de minute. Dupa aceea poti folosi o piatra ponce ca sa cureti celulele moarte. La final pune otet de mere pe niste tifon sau dischete demachiante si plaseaza deasupra bataturii, panseaza si lasa sa actioneze peste noapte.

Pentru varice pregateste niste tifon sau un material curat moale. Imbiba-l in otet de mere si apoi pune-l peste zona afectata. Este de preferat sa faci o pauza si sa stai pe orizontala pana cand actioneaza, macar 30 de minute. Stai cu picioarele in sus ca sa ajuti la subtierea venelor si diminuarea varicelor. Poti face asta o data sau chiar de doua ori pe zi daca ai timpul necesar. Poti urma tratamentul timp de o luna de zile, zi de zi.

Otet de mere pentru infectiile unghiilor

Daca te confrunti cu o infectie la nivelul unghiilor de la picioare, atunci poti sa incerci si acest remediu, pe langa cele recomandate de doctor. Poti sa bagi degetul cu problema intr-un vas sau pahar mai mic, in care ai pus otet de mere. Tine degetul cu unghia 20-30 de minute in otet, apoi lasa-l sa se usuce in mod natural. Mai poti pune otet pe o discheta demachianta si sa dai pe locul respectiv sau sa pui pe un tifon si sa lasi pe unghie 30-60 de minute, sa pansezi cu ceva. Dar la final sa lasi unghia la aerisit si uscat.

Cele mai citite articole

You may also like