Home Viata sanatoasa Remedii pentru arsuri solare

Remedii pentru arsuri solare

by Eremie Dorian

Ador soarele, vara si marea, dar ma tradeaza pielea prin culoarea ei alba si sensibilitatea crescuta in fata razelor fierbinti. Tocmai de aceea, dupa cateva sesiuni de arsuri, in urma carora am ramas cu multi pistrui, am inceput sa caut remedii fel de fel. Iata ce am gasit:

Daca faceti o baie imediat dupa expunerea la soare, pielea va fi instant revigorata. Trucul e sa gasiti temperatura ideala sub dus, pentru ca veti fi mult mai sensibile la apa prea calda sau prea rece. Dupa ce o fixati, stati cat mai mult acolo, pentru a permite pielii sa se hidrateze bine. Daca va scufundati in cada, adaugati in apa o lingurita de bicarbonat sau una de faina de ovaz. Rezistati tentatiei sa folositi sare de baie, spumant sau orice lotiune de corp. Cand iesiti din apa, nu va stergeti cu un prosop, lasati stropii sa se usuce pe piele sau tapotati-o usor.

Ar fi bine sa aveti la indemana aloe vera. Extractul acestei plante este minunat in cazul arsurilor. Daca o cresteti in casa, pur si simplu crestati in doua o frunza si aplicati pe piele gelul din interior. Se gaseste si in comert, desi nu este chiar cea mai ieftina lotiune de corp. Cand e nevoie, insa, e nevoie!

Aplicati comprese cu apa rece pe locurile in care simtiti arsuri. Nu va grabiti, insa, sa puneti gheata sau apa de la frigider. Veti face mai mult rau. Dar asa, cu comprese cu apa la temperatura camerei, veti simti instant o senzatie de mai bine.

Cele mai citite articole

Asigurati-va si ca beti multa apa dupa un asemenea episod de expunere prelungita la soare. Pielea are nevoie de lichide si din interior, nu doar din exterior.

Aplicati pe piele o lotiune calmanta, imediat dupa ce ati iesit de sub dus. In acest fel va asigurati ca reduceti uscaciunea pielii. Crema de galbenele ajuta mai ales zonele afectate profund.

Daca nimic nu functioneaza pana aici, scoatem artileria grea! Luati doi cartofi curatati de coaja si dati-i pe o razatoare mare sau puneti-i in blender. Va trebuie de fapt sucul lor cu care va puteti face comprese pe locurile dureroase. Dupa ce sucul se usuca pe piele, puteti sa faceti un dus racoros.

Puteti incerca si o aspirina, dar daca aveti dureri mari, ce par ca nu se calmeaza cu nimic, mergeti la doctor. Insolatiile sunt periculoase si la fel si arsurile la nivelul pielii.

Cele mai citite articole

You may also like