Pe langa faptul ca e plin de vitamine si nutrienti, ananasul este si un fruct extrem de versatil. Nu e de mirare, asadar, ca ti-am propus de-a lungul timpului retete de Smoothie cu ananas, Sangria cu ananas, Pui cu ananas, dar si Masti cu ananas si chiar o Dieta cu ananas.
Asa cum era de asteptat, ananasul proaspat este de preferat celui in conserva, asa ca ori de cate ori ai ocazia, cumpara-ti ananas proaspat si joaca-te cu toate alternativele pe care ti le ofera. Stim, insa, ca felierea si curatarea acestui fruct poate sa fie o treaba neplacuta, mai ales daca nu cunosti metoda corecta, asa ca azi iti propunem o varianta simpla de curatare a ananasului, in speranta ca va deveni, in acest fel, un chirias permanent in bucataria ta.
Cum se curata ananasul:
In primul rand, asigura-te ca achizitionezi un ananas de calitate. Ananasul copt este zemos si dulce si il poti recunoaste dupa culoarea galbuie. Pentru a testa daca ananasul e bine copt, poti incerca sa smulgi o frunza din mijloc. Daca se smulge usor, inseamna ca fructul e copt.
Cele mai citite articole
Ananasul pastrat in conditii necorespunzatoare poate mucegai usor, asa ca verifica-l bine inainte de a-l cumpara – testeaza-i fermitatea, asigura-te ca are culoarea corecta, miroase-l.
Odata ce ai ajuns cu ananasul perfect acasa, pune-l pe un tocator si taie (atentie, ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit!) partea superioara si partea inferioara – sau cele doua „capace.”
Pune apoi anansul in picioare si taie coaja de sus in jos, de jur imprejur. Nu patrunde foarte mult in interior, chiar daca vezi ca raman niste „buline” de coaja, pentru ca partea aceea este cea mai gustoasa. Exista o solutie si pentru ele.
Odata ce ai curatat ananasul, vei observa ca acele zone ramase de coaja sunt plasate de-a lungul unor linii diagonale ce merg de-a lungul fructului. Cu ajutorul cutitului, cresteaza aceste linii si elimina toata coaja ramasa necuratata.
Odata ce ai obtinut un ananas perfect curatat, modalitatile de a-l taia sunt nenumarate. Doar tine cont de faptul ca miezul este foarte fibros si ar fi bine sa il elimini.