Home Viata sanatoasa Adevarul despre parafina pentru lumanari – mai nociva decat tigarile

Adevarul despre parafina pentru lumanari – mai nociva decat tigarile

by Dinu Alexandra

Cele mai multe dintre lumanari includ parafina sau un derivate al parafinei. Producatorii prefera sa o foloseasca pentru ca este ca foarte ieftina.

Persoanele astmatice pot avea mai multe probleme respiratorii in preajma lumanarilor cu parafina care ard. Aceasta poate fi mai periculoasa decat fumatul pasiv.

Substantele din fumul care se degaja in urma arderii parafinei sunt la fel cu cele ale unui motor diesel. Aerul se umple cu substante chimice cangerice, cum ar fi benzene si toluen, care sunt eliberate in aer prin topirea lumanarilor ce contin parafina si pot provoca dureri de cap sau chiar cancer pulmonar.

Institutul National de Sanatate recomanda sa limitati expunerea la fumul degajat de ceara de parafina topita. S-a constatat ca acesta provoaca tumori la rinichi si ficat.

Cele mai citite articole

Exista aproximativ 20 de toxine rezultate din ceara de parafina topita, printre care: acetona, triclorfluormetan, disulfura de carbon, butanona 2, tricloretan, tricloroethylena, tetraclorura de carbon, tetracloretena, clorbenzen, etilbenzen, stiren, xilen, fenol, crezol, ciclopenten.

Mai mult decat atat, substantele pentru miros si culorile sintetice adaugate la lumanarile parfumate pot duce la reactii alergice.
Incercati sa evitati lumanari ieftine, deoarece acestea sunt, de obicei, importate si ar putea avea fitile de plumb.

Care lumanari nu sunt daunatoare pentru organism?
Lumanari din soia
Aceste lumanari sunt foarte celebre pentru ca parafina este inlocuita cu soia.

Lumanari din ceara de albine
Puteti gasi lumanari din ceara de albine, de toate formele si marimile.
Acestea nu contin toxine si nu provoaca alergii. In plus, ard de cinci ori mai curat decat cele cu parafina. Aceste lumanari emit ioni negativi in aer atunci cand ard. Lumanarile din ceara de albine sunt mai scumpe decat cele din parafina, dar se fac mai usor.

Cele mai citite articole

You may also like