Home Arta si educatie 10 greșeli comune pe care le faci atunci când iei masa în oraș și de care nu-ți dai seama

10 greșeli comune pe care le faci atunci când iei masa în oraș și de care nu-ți dai seama

by GetLokal.ro
restaurant in oras

Lăsând la o parte felul în care sunt aranjate tacâmurile și paharele, sunt anumite greșeli comune pe care mulți le fac atunci când iau masa în oraș și de care foarte puțini își dau seama. Fie că este vorba despre felul în care sunt așezate pe masă sau în farfurie tacămurile sau cum despre cum îi ajutăm pe cei care nu ajung la sare, toate sunt detalii pentru unii și extrem de importante pentru alții.

Indiferent cu cine ieșiți însă la masă în oraș, este bine să cunoașteți regulile de mai jos, cine știe când ajungeți într-un restaurant unde bunele maniere sunt ridicate la rang de cinste?

1 – Atunci când cineva îți cere sarea este politicos să oferi întotdeauna și piperul, iar cele două se dau din mână în mână. Motivul este simplu: nimeni nu se întinde astfel peste masă.

2 – Odată ce începi să mânănci, tacâmurile nu ar trebui să mai ajungă pe masă, iar atunci când mesteci este frumos ca acestea să stea în farfurie.

3 – Felul cum așezi tacămurile în farfurie atunci când ai terminat de mâncat oferă informații prețioase pentru chelneri.

4 – Acum ani de zile șervetul de masă se punea la gât, acum însă este considerat politicos să îl așezi pe genunchi. Atunci când te ridici de la masă, dar nu ai terminat de mâncat acesta se pune pe scaun, iar chelnerul știe asfel că nu este momentul oportun să strângă masa. Niciodată șervetul nu se pune pe farfurie, la finalul mesei locul acestuia este în strânga farfuriei.

Cele mai citite articole

5 – Bețișoarele chinezești nu sunt nimic altceva decât tacămuri, așa că nu este deloc politicos să te joci cu ele, să ții ritmul unei melodii cu acestea sau sau le freci între ele, ultimul gest fiind considerat un semn care arată faptul că localul este de o calitate îndoielnică.

6 – Nu se pun niciodată bețișoarele chinezești pe bolul cu mâncare, ci pe suporul special oferit de chelneri.

7 – Chinezii consideră o ofensă dacă bețișoarele sunt lăsate înfipte în bolul de orez.

8 – Paharul de vin se ține de picior. Motivul este simplu: dacă îl cuprinzi cu toată palma riști să îl încălzești și să îi schimbi gustul.

9 – Din felia de pâine nu se mușcă, ci se rupe.

10 – Unele fructe nu se mânăncă cu mâna. Banana, perele sau mărul se curăță și se folosește furculița de desert.

Cele mai citite articole

You may also like