Delta Dunării este un loc de pus pe lista celor de vizitat măcar o dată în viață. Aproape de Capitală, valoarea inestimabilă a locului este adesea neștiută de turiștii care vin în zonă. Însă cei care ajung în Deltă, fie din curiozitate, fie la îndemnul prietenilor, sunt cuceriți de frumusețea locului.
În țara noastră, avem singura deltă fluvială din lume și cea mai mare rezervație umedă din Europa. Delta Dunării a fost inclusă pe Lista Patrimoniului Universal Cultural şi Natural UNESCO. Aceasta este unică și o avem la doi pași de noi.
Există nenumărate motive pentru care vrei să vizitezi Delta Dunării, iar dacă te-ai decis să mergi în județul Tulcea, mai departe de litoral, pe lângă cazare și masă, există alte activități de nerefuzat și de făcut doar în acest loc.
Descoperă fauna și flora din Deltă
Atunci când ajungi prima dată în Delta Dunării, peisajul de neegalat, verdeața din jur, apa, trestiile și nuferii de o frumusețe aparte, atunci când sunt înfloriți, te vor cuceri. Fauna și Flora Deltei merită să fie explorate, iar ca turist, dintr-o barcă care te va plimba pe toate cele trei canale, vei putea admira natura în starea ei pură.
Cele mai bune perioade pentru a merge în rezervație este finalul primăverii, începutul verii și toamna. Acestea sunt perioadele în care păsările migratoare se întorc pentru sezonul cald sau pentru a ierna, în care nuferii înfloresc și toată aria este verde. Verde cât vezi cu ochii mai mut timp decât în restul țării, întrucât toamna este târzie în Deltă! Un peisaj impresionant de care te vei bucura total dacă, înainte, vei avea grijă să te protejezi de țânțarii activi seara.
Delta este raiul nuferilor albi sau a celor galbeni, al păsărilor, a 331 de specii diferite și al insectelor. Pelicanii sunt și ei vedetele Deltei, căci imaginile cu apa, nuferii înfloriți și papura verde sunt întregite întotdeauna, la începutul verii, de păsările cu aripile întinse.
Savurează preparatele localnicilor
Ai decis să vii să vezi cu ochii tăi spectacolul naturii din Deltă, dar te întrebi ce este de făcut acolo? Trebuie să știi că nu vei găsi hoteluri luxoase și nici restaurante selecte. Cazarea la căsuțe în Delta Dunării este atracția zonei, la fel și preparatele cu specific pescăresc.
Oamenii de acolo se hrănesc cu pește, cu preparate delicioase obținute din acesta, iar celebrul borș pregătit de localnicii din Delta Dunării este una dintre delicatesele pe care trebuie să le încerci dacă ajungi în zonă. Icrele servite la micul dejun și saramura de crap cu mujdei de usturoi și mămăligă la prânz sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție atunci când servești masa în Deltă.
Admiră răsăritul din Deltă
Alege o zi în care să te trezești dis-de-dimineață, pentru a surprinde unul dintre cele mai frumoase răsărituri. Delta oferă peisaje nemaiîntâlnite în primele ore ale zilei, la care contribuie și păsările sălbatice și zarva lor. Totul reprezintă un mix de zgomot al apei, de verde cât vezi cu ochii și de portocaliul strălucitor al soarelui.
Turiștii străini, care trec pragul Deltei, consideră acest ținut drept unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din lume. Dacă vrei cu adevărat să trăiești o experiență unică, ia-ți o barcă și plimbă-te pe canalele Deltei în timp ce soarele iese din apă. Iar dacă te afli la Sfântu Gheorghe, acolo unde Dunărea se varsă în mare, trebuie să vezi și apusul.
Învață să pescuiești
În Deltă se mănâncă pește, iar pescuitul este activitatea principală zilnică a localnicilor și atracția tuturor turiștilor. Poate deveni extrem de amuzant să fii pe o barcă, să ai în mână o undiță și, deși ești pescar amator, să te întorci la mal cu o captură impresionantă. Pescuitul este un fel de ritual de relaxare pentru cei care ajung în Delta Dunării.
Descoperă frumusețea din Deltă, plimbându-te cu barca
Nu ai cum să vizitezi Delta dacă nu urci într-o barcă. Din aceasta, vei putea observa frumusețea locului îndeaproape, iar fotografiile realizate pe cele trei canale vor fi vedetele rețelelor tale de socializare. Peisajul este impresionant, vei fi înconjurat doar de apă, verdele îți va desfăta privirea, iar păsările vor roi în jurul tău.
Vizitează Tulcea, orașul celor 7 coline
Ai ajuns în Deltă, te-ai plimbat cu barca pe canale, ai făcut poze și ai savurat preparatele localnicilor? Fă-ți timp să te plimbi câteva ore și pe uscat. Pentru aceasta, poți merge în Tulcea, orașul așezat pe 7 coline. Tulcea este o zonă turistică importantă din țara noastră și un loc pe care unii îl numesc poarta spre Deltă. Acesta se remarcă prin peisajele inedite pe care le poți surprinde cu ochiul liber, căci poți vedea întreaga urbe de undeva de sus. Dacă ajungi în Tulcea, vizitează și portul turistic.
Descoperă Rezervația Naturală Letea
Localnicii din Letea fac cel mai bun borș de pește, spun turiștii care au trecut pe acolo. Și tot în zonă se află un alt obiectiv pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în Deltă. Pădurea Letea este o arie protejată și compune cea mai veche rezervație naturală din țara noastră. Aici găsești tot ce vrei, de la cai sălbatici, până la dune de nisip și orhidee. E un fel de safari, o junglă în miniatură, plină de cărări umbroase, perfecte pentru o plimbare în aer liber.
Aerul curat, peisajele deosebite, opțiunile de cazare în mijlocul naturii și cele mai proaspete preparate din pește reprezintă minunățiile pe care Delta Dunării le oferă turiștilor care îi calcă pragul. Sunt multe activități de făcut în zonă, iar ospitalitatea cu care vei fi întâmpinat de localnicii care știu să facă turism, te va face să-ți dorești să revii.
Pregătește-te să uiți complet de stresul și de aglomerația cotidiană din oraș! Delta Dunării însemnă aventură, iar cele câteva zile petrecute în rezervație vor fi îndeajuns atât pentru relaxare, cât și pentru distracție.