Home Gatit si Retete 5 rețete rapide cu piept de pui

5 rețete rapide cu piept de pui

by GetLokal.ro

Pieptul de pui este un ingredient simplu, la îndemâna oricui. Dacă vrei să prepari ceva gustos, proaspăt, delicios și să nu petreci mult timp în bucătărie, alege rețete rapide pe baza de piept de pui. Carnea de pui este ușoară, dietetică (dacă nu păstrezi pielița), se digera ușor și este suportată bine de aproape toată lumea. Puiul se gătește în mai multe feluri : prăjit, la cuptor, fiert și pus în salate, etc. Iată câteva rețete care te vor ajuta să pregătești o cină delicioasă în circa o jumătate de oră, folosind piept de pui.

  1. Paste fettuccine cu piept de pui, roșii și busuioc

Paste fettuccine cu piept de pui, roșii și busuioc

Sursa Foto: Pixabay

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătit: 20 minute

Total: 30 minute

Un fel de mâncare rapidă de inspirație italiană pentru iubitorii de paste, cu ingrediente proaspete, simple, pe care le ai deja la îndemână!

Ingrediente

  • paste fettuccine 400 gr
  • 2 piepți de pui dezosați, fără piele
  • 1 lingură condiment italian
  • Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tocate mărunt
  • 2 căni roșii cherry
  • câteva frunze de busuioc,
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu zdrobit, opțional
  • 1/2 cană unt nesărat
  • 1/4 cană parmezan proaspăt ras

Mod de preparare:

Într-un vas mare cu apă sărată clocotită, gătiți pastele conform instrucțiunilor pachetului; scurgeți bine. Se condimentează puiul cu condiment italian apoi cu sare și piper, după gust.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați puiul și gătiți, prăjind pe fiecare parte până se rumenește, aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte. Puneți deoparte și păstrați la cald. Adăugați usturoiul, roșiile, busuiocul și fulgii de ardei roșu, dacă folosiți, în tigaie. Gătiți, amestecând ocazional, până când roșiile încep să se coacă și s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.

Se amestecă pastele și untul până se topesc și se combină bine, aproximativ 2 minute; se adaugă sosul de roșii. Se servește imediat și se garnisește cu parmezan, dacă doriți.

  1. Piept de pui marinat, pregătit la grill

Piept de pui marinat, pregătit la grill

Sursa Foto: Pixabay

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătit: 15 minute

Total: 25 minute

Cea mai bună și mai ușoară marinată din toate timpurile – fără bătaie de cap, aromată și delicioasă. Dacă îți place pieptul de pui la grătar, nu vei mai avea niciodată nevoie de o altă rețetă !

Ingrediente :

  • 1/4 cană oțet balsamic
  • Suc de 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 1/4 linguriță rozmarin uscat
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 4 piepți de pui dezosați, fără piele
  • 2 linguri frunze proaspete de pătrunjel tocat

Mod de preparare :

Într-un bol mediu, puneți împreună oțet balsamic, suc de lămâie, ulei de măsline, muștar de Dijon, zahăr brun, sos Worcestershire, usturoi, cimbru, oregano și rozmarin; condimentați cu sare și piper, după gust. Păstrați 1/4 cană de marinadă și puneți deoparte.

Într-un bol mare, combinați amestecul de oțet balsamic și puiul; marinați cel puțin 1 oră sau chiar peste noapte, întorcând punga ocazional. Scurgeți puiul de marinat.

Preîncălziți grătarul la foc mediu ridicat. Adăugați puiul la grătar și prăjiți, răsturnând o dată și adăugați sosul marinadă păstrat 1/4 cană,  rumeniți aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte. Se servește imediat, garnisit cu pătrunjel, dacă doriți.

  1. Pui Teryaki cu garnitură de orez

Pui Teryaki cu garnitură de orez

Sursa Foto: Pixabay

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătit: 15 minute

Total: 20 minute

Încercați acest pui Teryaki ușor de gătit în stil asiatic, pentru o cină rapidă în timpul săptămânii – este nevoie de doar 20 de minute! Serviți-l cu orez fiert.

 Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de susan prăjit
  • 6 piepți de pui fără piele și os, tăiați felii
  • 2 căței de usturoi mari, zdrobiți
  • Ghimbir tocat, 50 gr
  • 50 g miere lichidă
  • 30ml sos de soia simplu
  • 1 lingură de oțet de vin de orez
  • 1 lingură semințe de susan, pentru servire
  • 4 cepe de primăvară mărunțite
  • orez fiert

Mod de preparare:

Încălziți uleiul într-o tigaie anti-aderentă la foc mediu. Adăugați puiul și prăjiți timp de 7 minute, sau până devine auriu. Adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți timp de 2 minute. Amestecați mierea, sosul de soia, oțetul și 100 ml apă. Se aduce la fierbere și se gătește timp de 2 – 5 minute la foc mediu până când puiul este lipicios și acoperit într-un sos gros.

Adăugați deasupra ceapa de primăvară tocată mărunt și semințele de susan, apoi serviți puiul cu orezul fiert alături.

  1. Pui dulce acrișor

Pui dulce acrișor

Sursa Foto: Pixabay

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătit: 15 minute

Total: 25 minute

Dacă iubiți bucătăria chinezească sigur va place puiul dulce acrișor. . Acest preparat rapid în stil chinezesc este gata în mai puțin de 30 de minute.

Ingrediente:

  • 9 linguri de ketchup sau sos de tomate
  • 3 lingurițe de oțet de malț
  • 4 linguri de zahăr brun muscovado
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 4 piepți de pui fără piele și dezosați, tăiați în bucăți
  • 1 ceapă mică tocată
  • 2 ardei roșii grași
  • Un morcov
  • 227g de ananas bucăți în suc, scurse bine

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în pătrățele mici.  Se curată legumele foarte bine  și se taie. Morcovul se feliază lung și subțire iar ardeii roșii se taie cubulețe. Ananasul se taie și el în feliuțe mici.

Într-o tigaie Wok se adaugă ulei și se lasă să se încingă bine. Apoi se adaugă legumele, mișcând vasul mereu, legumele se vor rumeni frumos. Se scot legumele într-un bol și se lasă deoparte. În sosul rămas în tigaie se adaugă și pieptul de pui tăiat, care se va rumeni tot la foc iute, agitând tigaia fără oprire.

Când bucățelele de pui sunt pătrunse bine, se adaugă legumele deja călite. Acum se poate adaugă și sosul dulce-acrișor, în funcție de gust. Sosul se face din  zahărul brun, oțetul, pastă de roșii și sosul soia . Se amestecă în așa fel încât sosul să pătrundă bine puiul și legumele și se servește fierbinte.

  1. Salată Caesar cu piept de pui

Salată Caesar cu piept de pui

Sursa Foto: Pixabay

 Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătit: –

Total: 5 minute

Delicioasă salată Caesar este o opțiune ideală când rămâne piept de pui prăjit sau fiert de la alte preparate. Nu e nevoie de timp pentru a găti, doar amesteci ingredientele și este gata.

Ingrediente:

  • 4 bucăți crocante de piept de pui, feliate
  • Maioneză ușoară 125 ml
  • suc de la o lămâie
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 50g parmezan
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 50g crutoane din pâine
  • 1 salată verde mare sau 4 mici, rupte în bucăți

 Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați maioneza, sucul de lămâie, sosul Worcestershire, parmezanul ras și usturoiul, apoi condimentați. Când este gata, se adaugă feliile de pui, crutoanele și salata. Se amestecă bine și se presară cu parmezan suplimentar, dacă doriți.

Concluzii

Oricând aveți de gătit rapid ceva, având la îndemână piept de pui, realizați preparate delicioase în timp scurt, pe gustul întregii familii. Iar pentru un plus de gust, mai poti incerca produsele de pui vegetarian.

You may also like