Chiar daca am in jur foarte multe femei carora le place sa faca prajituri de casa, si in special torturi la evenimente speciale, mi s-a intamplat ca de multe ori sa mananc din torturi cu tematica diferita, dar exact acelasi tip de crema. E adevarat, odata ce te-ai obisnuit cu un un anumit mod de a prajituri, iti este greu sa schimbi brusc macazul. Daca, insa, esti suficient de deschisa si iti lasi creativitatea sa zboare libera, cu siguranta ca niciodata un tort facut de tine nu va mai semana cu altul. Sunt atat de multe posibilitati, dintre care noi iti oferim azi 3, din care doar sa te inspiri si sa le adaptezi nevoilor tale:
1. Crema de mascarpone
Ingrediente:
– doua galbenusuri de ou; – 50 ml lapte; – o jumatate de ciocolata alba (50g); – 100 g zahar; – 250 g mascarpone; – 5 g gelatina – 250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Galbenusurile si zaharul se bat cu mixerul pana compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga laptele (rece) si ciocolata alba si se pune totul la bain marie. Se amesteca totul pana compozitia incepe sa se ingroase, apoi se da la racit. Gelatina (care a fost muiata in cateva linguri de apa rece) se adauga peste compozitie si se da totul la frigider.
Cand s-a racit complet se adauga mascarpone si se amesteca pana se obtine o crema fina. Se incorporeaza cu grija (pentru a-i pastra volumul) frisca batuta.
Ingrediente:
– 100 ml de cafea (fara zahar); – 50 ml lapte; – 4 oua; – 6-7 linguri de zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie); – Esenta de rom;
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se bat cu zaharul pana se obtine consistenta unei creme. Castronul se pune la bain marie si se adauga treptat laptele, cafeaua si romul, amestecand incontinuu. Albusurile se bat spuma separat si se adauga peste compozitia de mai sus. Se mai lasa 2-3 minute, apoi crema se pune la racit. Crema de banane
Ingrediente:
– 3 banane mari; – 125 g de zahar; – Esenta de rom; – 200 ml de frisca lichida.
Mod de preparare:
Bananele se paseaza, apoi se adauga esenta de rom zi zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza. Pentru o crema mai consistenta, puteti pune vasul la bain marie pentru cateva minute, amestecand in continuu in tot acest timp. Dupa ce toata compozitia s-a racit (daca e cazul), se incorporeaza frisca batuta si se lasa la rece.
Tu ce retete de creme pentru torturi folosesti?